Ja så kom 3. Verdenskrig alligevel. På en måde som ingen havde set den komme. 

Vi er alle triste over alt den sygdom og død, som COVID19 fører med sig. Vi er alle bekymrede og deprimerede.

Både som menneske og virksomhedsleder kan man sagtens få lyst til at kravle ned i dybfryseren med en besked om, at man gerne vil tages op, når influenza bare er helt almindelig influenza igen. 

Men udfordringerne kalder på mod, nytænkning og energi i erhvervslivet. Ikke flugt eller opgivenhed. 

Det er selvfølgelig skrevet med den største respekt for de brancher og virksomheder, der er blevet sat skakmat med enten fly på jorden, tomme restauranter eller nul komma nul kunder i butikken. 

Vi er alle nødt til at støtte op om regeringens retningslinjer, kæmpe skulder ved skulder og samtidig prøve at være så innovative og entrepreneuriske, som vi kan i denne tid. 

Hos IT Relation kører forretningen stadig fornuftigt. Kunderne har fortsat, og i nogle tilfælde mere end nogensinde før, brug for IT support. Især er der brug for at få omstillet deres arbejdspladser, så de kan arbejde sammen og løse opgaver fra distancen. 

IT Relation går i dag ud af sin 3. uge af det, vi kalder ”Remote Operation”. Her taler vi om 696 it superhelte, der sidder på hver sin hjemmearbejdsplads, og sørger for at kunderne får som aftalt. Godt og vel.

IT Relation har haft nogle fordele i denne besværlige tid ud over at beskæftige sig med produkter og ydelser, hvor efterspørgslen fortsat er til stede. 

For det første har IT Relation gennem snart 17 år arbejdet med at opbygge det, vi kalder for No Problem kulturen. En kollektiv adfærd med fokus på fleksibilitet, energisk problemløsning og nytænkning. Altid kombineret med et højt serviceniveau og smil på læben. Kulturen fungerer i denne tid som virksomhedens stærke immunforsvar, der sikrer at vi fortsat kan sørge for, at kunderne har ”no problems” med deres IT. 

For det andet er IT Relation blevet 100 meter mestre i at arbejde med IT fra distancen. Det er noget, vi har været vant til i flere år. Og det er et IT arbejdsområde, hvor vi allerede hjælper og servicerer mange kunder. Vi er derfor lykkes med omstillingen til at arbejde ”remote” på rekordtid.

I dag lancerer vi så https://www.itrelation.dk/remote-academy, som er en inspirationsplatform for alle danske virksomheder i forhold til at lede og drive sin virksomhed fra distancen. 

Her kan man få tips og tricks til alt fra ledelse, kommunikation, sundhed og socialt sammenhold. Men selvfølgelig også få viden om og kontakt til virksomhedens specialister inden for IT sikkerhed, remote IT-udstyr og teams. 

Remote Academy er et forsøg på at skabe en ny og værdifuld platform for alle de virksomheder, der hurtigt og måske i stigende omfang fremadrettet skal operere med hjemmearbejdspladser og lede deres virksomheder fra distancen. Vi starter i dag, men fortsætter arbejdet med at samle så meget inspiration sammen i den kommende tid. Vi lover at holde dampen og relevansen oppe på vores nye online akademi.

Branding kræver mere empati i denne ekstraordinære svære tid. 

Her min personlige TOP 3:

  1. Brug kun markedsføringskroner på at inspirere og skabe indhold med værdi for kunderne
  2. Sørg for at budskaberne samt stil og tone matcher virksomhedens reelle differentiering og værdier indefra-og-ud
  3. Brug for alt i verden kun kundernes tid på at sælge det, der er mest relevant for dem lige nu

Glem så aldrig den TOP 3.

Den repræsenterer i virkeligheden bare nogle af grundreglerne for at brande sig med effekt, som de altid har været. Og måske mere end nogensinde før fortsat vil være.